Silsile - Ozan Açıktan (2014)

No comment yet

Faruk'tan habersiz, birbirlerine karşı platonik bir aşk yaşayan cenk ve ece, faruk'un evinde yakınlaşırlar. bu esnada, evde 2 kişinin onları izlediğini fark ederler. kavga dövüş derken, ece adamlardan birini merdivenden aşağı iter. başından darbe alan ve durumu kritik görünen adam yerde baygın halde yatarken, ortaya adamın kardeşi çıkar ve ece abla neden bunu yaptın diyerek kaçar.

Hikaye böyle başlıyor. seyirciye "bu adamlar kim", "ece'yi nereden tanıyorlardı" sorularını sordurarak, bu merak vasıtasıyla bize 1.5 saati aşkın gereksiz, sıkıcı görüntüler topluluğu izletiyor ozan açıktan.


Karaköy civarında çöp toplayıcılığı, boyacılık gibi işler yapan mahallenin bitirim gençleri toplanıyor ve eve kavgaya gidiyorlar. tüm bunlar olurken evin ruhsatsız, kaçak olması yüzünden faruk da olaylara müdahil oluyor. gayet parıltılı başlayan, çetrefilli bir aşk filmi gibi devam edecek görünen film, pespaye bir öykü ve berbat bir hikaye kurgusuyla 1.5 saatimizi ziyan ediyor.

Filmdeki görüntüler güzel diyenler olmuş. evet reklam filmi havası veriyor. ama farkındaysanız bilet parası verdik ve reklam izlemiyoruz. ozan açıktan reklam çekmeye devam etsin. bu işler sözlükte balon pr çalışmalarıyla olmaz. güvercini sarıya boyayınca muhabbet kuşu olmuyor maalesef.


Hiç mi iyi şey yok. tardu flordun, faruk rolünde mükemmel. hani kenar mahallenin bitirimi sonradan parayı bulur. çevresine elit ve kibar görünür ama kuyruğuna basınca içindeki bıçkını ortaya çıkarır ya. benim yazarken bile betimlemekte zorlandığım bu rolü adam çatır çatır oynamış. 

Abisi komaya giren, genç rolünde aytaç uşun da inceden döktürmüş. bu filmin bana kalırsa tek işe yarar tarafı aytaç uşun gibi gelecek vaat eden bir oyuncunun yeteneklerini göstermesidir. 


Nehir erdoğan diye biri oynamış filmde. fark etmedim. filmin künyesine nehir erdoğan yerine nehir erdoğan'ın bacakları yazsınlar. zira bacaklar, nehir'in döküntü oyunculuğundan daha dikkat çekiciydi. hakkını yemeyelim, bu bacaklar da gelecek vaat ediyor. yeni filmlerde görmek isteriz

Yorum Gönder