Fasülye - Bora Tekay (2000)

No comment yet

Öykü: Fasülye çetrefilli bir mafya öyküsünü anlatıyor. Mafya, parasını alamamış bir kiralık katil, civarda oturan villanın sahibinin kızının ve masum köylünün tesadüfi bir şekilde olayların içine girmesi...Tüm bunlardan ortaya nasıl bir öykü çıkabilir ki?

Fasülye çok zor bir işe girişmiş. Dile dayalı çok zeki bir mizah yapıyor. Öyle diğer Türk filmlerindeki gibi slapstick veya küfür kullanarak komedi unsuru yaratmaya çalışmıyor. Filmin komedi dozunu mafyanın adamları şapkalı salaklar iyice körüklüyor. Tüm bunların sonunda maalesef biraz zayıf bitiyor. Sona biraz daha uğraşılsa; bu nadide film üzerine bir de cila çekmiş olacaktı!

Fasülye'nin müzikleri de tam da dönemiyle ilintili. Erdem Helvacıoğlu'nun hazırladığı parçalar Drum'n'Bass stilinde ve filme oldukça yakışmış.

Mafya Babasının iki salak adamının yine ön planda oldukları bir sahne:



2000 yılında çekilen Fasülye filminden sonra çekilen tüm filmlerde kuru osurukla gülmece sağlamaya çalıştı çoğu türk filmi. Fasülye burada çok farklı bir yerde duruyor. Küçük bir sahnede bile gayet cool olabiliyor. Osurukla bile! 



Fasülye'nin villada geçen ikinci bölümüne damgasını vuran "şakalaşma" sahnelerinden birinin videosunu buraya koymazsam olmazdı:

Yorum Gönder